momentum(o.)1. impuls, hoeveelheid van beweging 2. vaart (ook figuurlijk), (stuw)kracht: gain (of: gather) momentum aan stootkracht winnen. 

Prins Momentum helpt je vooruit!

Tijdens de start van Prins Momentum heb ik mij laten inspireren door the Golden Circle van Simon Sinek: “Start with why”. Deze simpele, maar zeer krachtige uitspraak vormt altijd het vertrekpunt voor Prins Momentum.The Golden Circle is een denkmodel dat Sinek opstelde na onderzoek naar succesvolle leiders en merken. In het model zijn drie cirkels te zien, de kern van de cirkel staat voor why. Dit geeft aan waaróm je doet wat je doet, als individu of organisatie. De cirkel daaromheen geeft het how aan, hoe je iets doet. Tot slot zit aan de buitenkant van the Golden Circle een ring met what, wat aangeeft wat je activiteiten zijn. Sinek stelt dat succesvolle bedrijven het why als uitgangspunt hebben, met een krachtige missie en visie. Het ‘hoe’ en ‘wat’ volgen daar als vanzelf uit.

Door ervaring in verschillende organisaties weet ik dat dit principe enorm inspirerend werkt. Het is simpel en daardoor uitstekend toepasbaar voor allerlei soorten organisaties en vraagstukken. Ook voor individuen kan het een zeer krachtig middel zijn om richting te geven aan persoonlijke ontwikkeling.

Neem voor meer informatie contact op via het contactformulier of mail naar info@prinsmomentum.nl.