Ontwikkeltraject

De stap na de heidag voor échte verandering!

Een heidag is de perfecte manier om uit je dagelijkse doen te komen en de focus scherp te krijgen. Na de heidag weten jullie precies waar je naartoe wilt. Maar, hoe kom je daar ook écht? Dat is waar het Ontwikkeltraject in beeld komt. Het Ontwikkeltraject is de perfecte opvolger van een inspirerende heidag! Houd momentum vast en realiseer duurzame groei voor jouw organisatie en medewerkers door ons in te schakelen (afhankelijk van de grootte van jouw team werkt Anouk samen met PRCS). Lees hier meer over het Ontwikkeltraject.

Waarom is het Ontwikkeltraject zo’n goede opvolger voor echte verandering?

Er is een aantal redenen waarom het Ontwikkeltraject zo’n goede volgende stap is na een heidag. Het succes van een heidag wordt namelijk grotendeels bepaald door wat er met de opbrengst gedaan wordt.

  1. De scherpte erin houden. Verandering kost tijd en inspanning. Tijdens de heidag ontstaan vaak goede ideeën, die we ook al uitwerken in concrete actiepunten. Het is echter soms lastig om de focus op de lange termijn te houden als het dagelijkse werk ook weer verder gaat. Het Ontwikkeltraject biedt de structuur en begeleiding om de focus te bewaken en sturing te houden op de doelen. Met duidelijke mijlpalen en meetbare doelstellingen zorgen we ervoor dat jullie kunnen zien hoe ver jullie gekomen zijn en wat er nog nodig is.
  2. Verbinden van doelen met mensen. Doelen stellen is een goed begin, maar hebben altijd mensen nodig om gerealiseerd te worden. Daarom koppelen we in het individuele traject de doelen aan medewerkers. We stellen vast wat er van een ieder nodig is om de doelen te realiseren. Daarbij is er aandacht voor wat individuen nodig hebben om hier invulling aan te geven.
  3. Persoonlijke groei van medewerkers. In navolging op punt 2 wordt binnen het Ontwikkeltraject ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van individuele medewerkers. Wanneer medewerkers worden ondersteund om te bewegen naar de beste versie van zichzelf, heeft dat gegarandeerd een positief effect op de organisatie. Door deze persoonlijke aandacht ontstaat meer betrokkenheid bij de organisatie en de ervaring leert dat het ziekteverzuim vaak afneemt.
  4. Planning en effectief werken. Eén van de belangrijkste valkuilen voor het werken met doelen is planning. Plannen is een vaardigheid die we elk uur van de dag nodig hebben, maar die we niet standaard hebben geleerd. Dit vormt het fundament van werken met doelen. In het Ontwikkeltraject ondersteunen we teams, managers en individuele medewerkers om beter te worden in plannen. Dit zorgt voor meer rust en resultaat!

Waarom kiezen voor dit traject?

Na een heidag kun je er als organisatie voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de opbrengst van de dag. Dat is zeker niet verkeerd! Er is echter wel een aantal zaken die maken dat externe begeleiding vaak krachtiger is. De belangrijkste omschrijf ik als ‘wanneer je zelf een boom bent, kun je het bos niet zien’. Een frisse blik van buitenaf is van onschatbare waarde bij dit soort trajecten. Het is ontzettend moeilijk om ‘in een helikopter’ boven je eigen organisatie of team te gaan hangen, omdat elk teamlid (ook een manager!) onderdeel hier van is. Het Ontwikkeltraject ondersteunt en ontzorgt je, en maximaliseert de opbrengst van je heidag.

  • Ervaring die telt. We hebben al vele organisaties geholpen bij het realiseren van échte verandering.
  • Maatwerk. We kijken altijd heel goed naar onze klanten en haar vragen. Zo kun je het Ontwikkeltraject heel laagdrempelig inrichten, of juist een zeer intensieve samenwerking opstarten.
  • Bewezen succes. Dit traject heeft meerdere organisaties geholpen om te groeien en te bloeien. Referenties zijn beschikbaar.
  • Overzichtelijk en toepasbaar. Net als bij de heidagen ontvang je tijdens het Ontwikkeltraject alles in overzichtelijke visuals. Dit geeft overzicht en helpt je makkelijk op weg.

Zoals beschreven heeft een heidag opvolging nodig om van waarde te kunnen zijn, deze stap zorgt pas voor echte verandering. Als je geen opvolging geeft aan de heidag loop je het risico dat de waarde ervan teniet wordt gedaan. Geweldige ideeën blijven dan gewoon ideeën en worden nooit werkelijkheid. Zonder opvolging vervliegen energie en motivatie van de heidag en val je makkelijk weer terug in oude gewoonten.

Laten we aan de slag gaan! Zet de volgende stap naar duurzame verandering en groei voor jullie organisatie. Neem hier contact met ons op om te ontdekken hoe het Ontwikkeltraject eruit kan zien voor jullie organisatie.

optimaal samenwerken

Andere diensten

Heidag

Organiseren en begeleiden van een heidag

Een kickstart in één dag voor je team of afdeling? Een inspirerende heidag organiseren waar de energie vanaf spat, en waarna je (zelf) verder kunt met jullie missie en doelen? Dan ben je hier op de juiste plek! Prins Momentum …

Lees verder »
Interim

Interim projectleider of adviseur

Heb je een project of meerdere adviesvraagstukken, maar niet de juiste persoon in huis om dit op te pakken? Neem dan contact op! Ik sluit me graag tijdelijk aan bij jouw organisatie om een project op te pakken of tijdelijk …

Lees verder »

Vraag via onderstaand formulier een gratis strategiegesprek aan

Vul onderstaand formulier in en ik neem snel contact met je op.

Gratis strategie-
gesprek?

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem snel contact met je op voor een vrijblijvende intake van 30 minuten.