Een heisessie organiseren die daadwerkelijk resultaat oplevert? Dan ben je hier aan het juiste adres! Heisessies zijn niet onomstreden, omdat het vaak bij een gezellige dag of een leuk uitje blijft. Dat wordt het zeker, als je het als ‘los’ item op de jaarlijkse agenda zet. Maar: het kan ook anders! Een goede heisessie kan namelijk een heel belangrijk radartje vormen in een groter geheel. Dat grote geheel is jullie strategie: de routekaart naar resultaat, vooruitgang en impact in de maatschappij.

Goede voorbereiding

Allereerst zorg je met een goede voorbereiding voor een heisessie die voor resultaat zorgt. Het belangrijkste is om vast te stellen wat het doel van je heisessie is. En dan niet alleen voor de dag zelf (ook belangrijk!), maar vooral in het grotere geheel: op welke manier past de heisessie in de strategie van jouw organisatie. Deze strategie is net zo belangrijk voor jouw organisatie als water voor bloemen. Het moet de basis zijn is alles wat je doet, en de leidraad voor keuzes die je maakt. Het is goed als je (bijvoorbeeld met het managementteam van de organisatie) van tevoren bedenkt hoe jullie de strategie willen vormgeven en hoe jullie de heisessie daarbij in willen zetten. Ik kan je daarbij al helpen!

De perfecte dag

De tweede stap voor het organiseren van een heisessie die voor resultaat zorgt, is het plannen van de perfecte dag. Besteed aandacht aan de locatie, het moment in de week (liever maandag dan vrijdag) en last but not least de catering. Geef de mensen het gevoel dat hun tijd en inzet belangrijk is, door ze gastvrij te ontvangen. Voor de sessie wil je een goed programma hebben, wat logisch in elkaar zit en met voldoende ruimte voor interactie en vragen. Zorg voor genoeg pauzes en energizers, zoals afwisseling van zitten en staan, of hele korte pauzes met muziek.

Begeleid je deelnemers goed

Tijdens een heisessie is het belangrijkste om mensen mee te nemen in de strategie: waarom zijn ze hier en wat gebeurt er na de heisessie? Dit verloop uitleggen is heel prettig voor mensen, de duidelijkheid maakt dat ze zich maximaal kunnen concentreren en inspannen.

Het vervolg

Na afloop van de heisessie begint het eigenlijk pas echt. Het verwerken van de opbrengst, en deze te gebruiken voor het vervolg vraagt tijd en inzet. Het is enorm helpend om een jaar vooruit te kijken en te plannen. Bepaal hoe jullie na de heisessie verder gaan en wanneer jullie reflectiemomenten inplannen. Op die manier wordt de heisessie onderdeel van een groter geheel: een messcherpe, inspirerende strategie voor de organisatie waar iedereen. zich mee kan verbinden en die voor resultaat zorgt.

 

Gratis strategie-
gesprek?

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem snel contact met je op voor een vrijblijvende intake van 30 minuten.