Uitgebreid rondvragen om mij heen en onderzoek op internet laten zien dat ongeveer de helft van de mensen niet blij is met hun huidige baan. Daar zijn allerlei oorzaken voor, maar er is één grote gemene deler. Mensen houden ondanks hun onvrede vast aan de baan omdat ze het doorbreken van deze vastigheid erg lastig vinden. 

Verlangen versus veiligheid

De spagaat waar die niet blij zijn met hun baan in verkeren kom ik bijna dagelijks tegen. Mensen willen enerzijds heel graag in beweging komen en verlangen naar ‘iets anders’. Anderzijds is daar de hang naar veiligheid. Zeker als er een goed salaris, vast contract en fijne collega’s in het spel zijn tellen mensen al snel hun zegeningen. Ook kunnen negatieve overtuigingen een enorm belemmerende rol spelen in het vinden of veranderen van een baan.

Nog steeds word ik diep bedroefd als ik hoor dat iemand zich laat tegenhouden door de overtuiging dat hij of zij niet goed genoeg is: verkeerd opgeleid, te oud, ervaring opgedaan in een bepaalde sector. Redenen te over om toch maar niet dat verlangen achterna te gaan. Natuurlijk, sommige werkgevers zijn zo kortzichtig dat ze zich laten leiden door dit soort zaken. Maar als je jezelf van tevoren al afschrijft, hoe moet een mogelijke nieuwe werkgever dan ooit het potentieel in jou zien?

De keuze die je ervaart, is vaak zo moeilijk omdat het een strijd is van het hoofd tegen het hart. Je voelt dat je wat anders wilt en verlangt naar een andere invulling van je (werkend) leven. Maar je hoofd verzint continu allerlei zorgen en belemmeringen. Want, kun je straks je hypotheek nog wel betalen? En ik heb nu weinig reistijd, dat is toch ook wat waard? Misschien is een andere baan wel niet zo goed te combineren met je gezin! Je gedachten kunnen behoorlijk beheerst worden door deze angsten en je volledig verlammen in het proces.

Overleven

In feite is de angst om van baan, of werkgever, te veranderen biologisch te verklaren. De mens is boven alles geprogrammeerd om te overleven. Dat resulteert er in dat mensen zoveel mogelijk deze twee dingen najagen: pijn vermijden en plezier ervaren. Onze default modusis er dus niet op gericht om vervelende dingen aan te pakken, of iets te doen wat heel onplezierig is. Veranderen van werk of baan is zo moeilijk, omdat je eerst ‘pijn’ moet lijden, voordat je plezier beleeft. Je moet namelijk de confrontatie aan met de onzekerheid die komt kijken bij het veranderen van werk. Ook zijn sommige mensen bang voor de afwijzing, die in 99% van de gevallen hoort bij sollicitaties versturen.

Niet alleen je gedachten en overtuigingen zijn van grote invloed op dit proces. Ik kom vaak genoeg mensen tegen die gewoon niet weten waar ze moeten beginnen. Zeker als mensen door studie of stage een sector of een baan ‘ingerold’ zijn, en nog niet eerder het heft van hun eigen loopbaan in handen hebben genomen. Een goed plan van aanpak maximaliseert je kansen op succes! Je netwerk is daarin heel erg belangrijk. Net als weten hoe je dit netwerk kunt gebruiken!

Hoeveel van deze dingen zijn op jou van toepassing? Op 14 juni a.s. organiseren Jeanine Wentzel (In de Flow) en ik de workshop Kiezen voor Werkgeluk. We gaan die dag aan de slag met de thema’s die in deze blog aan de orde kwamen. Ook maken we een super concreet plan van actie. Als je naar huis gaat zijn je inzichten in je verlangens en doelen veel duidelijker en weet je veel beter waar je moet beginnen en wat je moet doen! Meer informatie nodig? Lees hier!

Meld je nu snel aan voor de workshop via een mail naar info@indeflow.nl.